Tradice z Alp
Jatka Volary navazují na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Kořeny této řemeslné tradice sahají do 16. století.
S rázovitými osadníky ze Štýrska a Tyrol přichází na Šumavu intenzivní chov skotu podle alpského vzoru.
Roubené hospodářské dvorce, které po nich zůstaly, jsou místní vyhledávanou kuriozitou. Rekonstrukcí provozu Jatek Volary vznikla moderní porážka skotu. Na ně navazuje řemeslná výroba specialit.
Kvalita je pro nás nade vše.
Vlastní chov
Skot pochází výhradně z vlastního chovu. Zvířata jsou chována na horských a podhorských pastvinách v režimu ekologického zemědělství. Každoročně je náš chov certifikován akreditovanou kontrolní organizací.
Chováme skot plemen Masný simentál, Aberdeen Angus, Galloway, Salers a České strakaté.
Zvláštností je chov plemen Heckrind (pratur), chov bizonů, zubrů a jelenovitých.
Vždy čerstvé
Naše produkty si můžete objednat na Jatkách Volary nebo koupit v prodejně Dary šumavské přírody v areálu jatek. Vždy čerstvé a pouze z kvalitních surovin. U nás také najdete vepřové maso od lokálních dodavatelů a vyzrálá hovězí masa. Nabízíme sortiment masa z různých plemen skotu, sezónně také maso z plemene Heckrind (pratur), bizoní maso a zvěřinu.
Vyhlášené speciality
Horské město Volary vzniklo jako osada na Zlaté stezce z Čech do Volar. Kromě poutavé minulosti na vás čeká výjimečná gastronomická nabídka. Široký sortiment kvalitního masa, uzenin a vyhlášených specialit.
Zastavte se pro dary šumavské přírody v prodejně Jatek Volary.